Visioner om skola och undervisning

Körling fotograferar en liten en - körling fotograferar 2020

Jag tänker om några dagar publicera en vision om undervisning, lärarens roll och framtida tankar om skola. Jag har tittat in i ett litet barns ögon. Det förändrar mig. Varje gång jag ser in i ett barns ögon och ser nyfikenheten, viljan och beredskapen till kommunikation, samspelet, den sprittande glädjen, den egna viljan, tillhörandet i gemenskapen, så  blir jag tänkande, funderande och ansvarsmedveten.

Låt oss bekräfta att detta barn om knappa sex år är ett barn i en skola. Denna skola ska möta upp, skapa rum, vidga perspektiven, bekräfta individen, skapa ett vi och en gemenskap med såväl kamrater, vuxna och undervisningens fokus. Låt oss säga en skola som betyder något mycket avgörande och angeläget och som hyser just ett barn!

Det handlar om att se rätt! Välkomna in! Utmana och Följa med!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Pedagogik, Skolrättigheter, Strategier och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Visioner om skola och undervisning

  1. Vill bara säga att jag gillar det du skriver om och ser fram emot att se visionen. Jag tror tyvärr att en del elever upplever sig som förlorare på grund av den skola de tillhör, de processer som sker i den som de tar med sig ut ur byggnaden som påverkar andra och brist på sammanhang och mening.
    När barnet känner sig som en vinnare, vad händer då?
    När barnet känner sig som en förlorare, vad händer då?

    Här är ett par länkar som kanske är intressanta om du inte besökt sidorna tidigare:
    http://www.makeadifferencemovie.com
    http://docs.moodle.org/en/The_Good_Teacher
    2010 hälsningar
    Fredrik

  2. Anne-Marie skriver:

    Åh så roligt att ha dig här, jo jag ska titta – funderar över om hela ditt bloggsvar ska bli ett eget inlägg på bloggen. Så viktigt, så viktigt. A-M

Kommentarer är stängda.