Verkligheten, pengarna, sociala medier

Det är för verkligheten vi bör utbilda. Klart att vi behöver undervisa mer om verklig ekonomi, den personliga, hur att lotsas genom lockelser såsom mikrolån, erbjudanden och räntan som läggs på och vad detta innebär. Klart att skolan ska undervisa om sociala medier och arenor för kommunikation och interaktion. Det är frånvänt annars.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Verkligheten, pengarna, sociala medier

  1. Emil skriver:

    Mycket bra skrivet! Håller helt med. Man kan frågesätta mycket angående skolundervisning. Väldigt lite är fortfarande verkligehetsbaserat, förvånansvärt?!
    Man kan hoppas att det kritiska tänkandet kommer med i framtidens skolundervisning. Men vetligen verkar det vara en medveten taktik från politiker & marknaden, eftersom medvetna konsumenter är jobbigare att ha att göra med. Kanske bara en konspirationsteori, men likväl intressant. De senaste åren har vi sett en enorm nedgång av kritiskt tänkande i samhället, och en uppsving på marknaden. Kan det vara en effekt av en allt minskande skara medvetna konsumenter?

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Den nya läroplanen och kursplanerna ställer krav på en undervisning med utgångspunkt i kritiskt tänkande och källkritik. Tusen tack för dina tankar här. //A-M

Kommentarer är stängda.