Curriculum director of school

Jag fick nyligen kontakt från en skola utomlands. Jag tänkte på vilket arbete denna person hade och hur denna person presenterade sig själv och sin skolroll. Glädjen i skolutvecklingen gick inte att ta miste på – framtidsvisionerna rika – arbetet med att skapa en god läroplan för eleverna på skolan. Jag smakade på orden! I min mun smakade de gott. Det kändes som ett slags erövrande och ett arbete för lärare! Curriculum director of school!

Då jag utbildade mig vid Manhattan New School i New York hade skolan där skapat två nya tjänster – en omvärldsbevakare inom arbetet läsning – denna person var också den som gav de andra lärarna utvecklingsfrågor av arten – vi prövar om vi anser att det kan tillföra något för oss. De hade också en tjänst med samma uppdrag för de naturorienterade ämnena. Båda dessa personer fanns sedan mitt i verksamheten, utbildade lärare på plats, modellade undervisning, undervisade elever då lärarna ville se de pedagogiska tankarna in action och förde ständigt upp den pedagogiska diskussionen vid skolan. Rektor var självklart en spindel i nätet, en viktig sådan!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Curriculum director of school

  1. Anki skriver:

    Har också hört talas om dessa Curriculum Directors. Verkar vara ganska vanligt att åtminstone skoldistriktet har en här i USA! En toppentjänst! och vilka skolor det skulle kunna bli om det fanns fler av dom.

    Jag är nyfiken på Manhattan New School. Hur hittar man den?
    Och hur får man förmånen att utbildas hos dem?
    Verkar väldigt spännande. Minns att du hade ett inlägg om ditt besök där för något/några år sen. Och kommer ihåg bilderna på deras trevliga klassrum.

    Anki

  2. Anne-Marie skriver:

    Jag kontaktade Rigmor Lindö som har goda kontakter med MNS. Det är en utmärkt skola att besöka och lära av. Organisationen är intressant ur många aspekter, och profesionaliteten hög. Allt gott Fröken Anki, Anne-Marie

  3. Froken Anki skriver:

    Tack Anne-Marie for svaret. Ska ta och titta efter mer info om skolan. Hittade faktiskt deras hemsida, bara jag satte mig och googlade lite.
    Verkar vara en trevlig plats.

    Kanske man kan gora ett besok dar? NYC ar ju inte sa valdans langt fran mig.

    Ha det gott,
    Anki

Kommentarer är stängda.