Öga mot öga med dagens elever och bakom dem läraren

P1250192

Valstugorna är bemannade. De är också befolkade. Besökta av skolungdomar rustade med frågor, pennor och block. En bit ifrån står läraren. Läraren, som tog eleverna ut till stugorna och genom lektioner om demokrati, val, riksdag och regering, genom förberedelser, lektioner efter lektioner byggt upp kunskap, skapat diskussioner, står en bit ifrån tillgänglig för alla elever att se och knyta kontakt med, tanka frågeställningar, pröva motargument och frågvist mod hos. Skolans elever står där. Det är lektoner i samhällskunskap. Det är valtider och skolfrågorna syns upphängda på affischer överallt.

Jag ser partianhängare i gruppsamtal med elever. Jag hör frågor ställas. Jag ser anteckningar skrivas. I eleverna kan politikerna se eleverna av idag, de frågvisa, de lärarledda, de antecknande, de undersökande och bakom och med dem – läraren!

 

Det här inlägget postades i Lektion. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.