Koncentration och hoppsan hejsan

P1330107

Den lilla koncentrerar sig väldigt. Läser boken. Tittar på bokstäverna. Bläddrar noga varje sida. Läser boken. Ser bokstäverna. När boken är slut behöver liten hoppa och studsa ett tag. Springa runt och kasta någon legobit. Liten behöver fritt utrymme om koncentrationen ska bli till koncentration. Det går inte att vara så koncentrerad utan att hoppa och studsa lite. Det hör ihop på något vis.

Jag tänker på hur jag är då jag är koncentrerad. Inget kan störa mig. Mitt fokus håller jag mig till. Men när jag vilar en stund sträcker jag armarna högt ovan för huvudet, tar en liten promenad i köket, kokar kaffe och torkar av diskbänken. Det gör jag för att jag behöver den där vilan, eller rörelsen, för att kunna koncentrera mig igen.

This entry was posted in Lärande, Ordning och reda, Pedagogiska miljöer, Pedagogiska samtal. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.