Lilla boken Nödig! Så här tänkte jag:

Här är boken bland några andra böcker. Den går att köpa i bokhandeln den 21 maj 2021. Bajsa skönt!

Det var ett litet manus jag filat på en tid. Den om att sitta på pottan. Få tid på sig och inte skynda eller prestera. Mer njuta och känna.

Varför denna bok kanske man kan fråga sig?

Jo, under mina lärarår har jag funnit att barn inte kan gå på toaletten i skolan. De får ont i magen, känner sig inte trygga och det är allvarligt. Så med en liten bok om något så självklart som att bajsa och kissa och upptäcka och känna ville jag bidra till något mer sinnligt och att det kräver tid.

Jag skickade in mitt manus till ett förlag och fick nästan genast svar. Efter samtal med förläggaren döpte jag boken till min lilla bok. Det kändes spännande och nytt för mig. Det har varit roligt att arbeta med boken och få möta illustratörens bildsättning. Det är ett möte som äger rum och som sedan gör att boken blir bok och delas av två. Jag och Louise Winblad har tillsammans med förlaget skapat denna lilla bok.

Mitt i väntans tider kom så debatten om alla bajskorvsböcker. Jag tyckte det var roligt men också sant. Det finns många bajskorvsböcker. Jag frågade bokhandlaren om detta och även bokhandlaren sa att det stämde och att man kanske skulle göra en egen hylla för bajskorvsböcker.

Hur som helst – det här är mera en bok om att göra själva arbetet: kissa och bajsa. Och allt som behöver upptäckas av ett litet barn. Så jag hoppas att boken hamnar i ett eget litet fack. Och trots att jag är pedagog hoppas jag att vår bok är allt annat än pedagogisk.

Jag kommer att få några bilder som kan sättas upp som kakeldekor.

Jag återkommer när dessa finns.

Ja, hej hopp på er!

Anne-Marie Körling 

Det här inlägget postades i Undervisningen och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.