Skolvärldar och alla andra världar

Jag har huvud fullt av utvecklaridêr och tankar. Jag tror jag sett det absolut bästa jag besökt någonsin. Nåväl… jag har besökt skolor med samma organisation som den internationella jag besökt här. Det kan hända att jag ser mer och bättre varje gång jag får förmånen att se det jag strävar efter och känner igen. Jag såg det för första gången i en skola på Nya Zeeland där jag utbildade mig, återsåg det och med större medvetande återupplevde det vid Mahattan New School, NY, och så här… i Sydafrika och American International School Johannesburg. Nu vet jag också vad det är jag får uppleva och jag kan fördjupa mig ytterligare och skapa större förståelse för.

Det jag ser och upplever handlar om den medvetna läraren som skapar lärandemiljöer för framtiden. Jag ser skolvärlden som en del av den helhet i vilken den ingår. Fokuset ska ju vara vad barnen behöver utanför skolan för att klara sig i  framtiden.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Modellerna, Värdegrunden, Verkligheten, Visionerna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.