Rotfrukterna och jag!

De där rotfrukterna och min lek med dessa ord:

  • Rödbeta – rödheta – mitt serveringsförslag
  • Vitbeta – vitterbeta – mitt kunskapsförslag
  • Kronärtkocka – kronätskocka – mitt ätochsmakaförslag
  • Svartrot – vitkockarmössefavorit – mitt proffsförslag
  • Majrova – åretomrotfrukt – mitt receptförslag
  • Sockerbeta – energijordsgömma – mitt lekfullhetsförslag
  • Morot – morsanslockerirotfrukt – mitt minnesätandeförslag
  • Ja, så kan det vara. Jag är hungrig och ska långsamkoka en knippe rödbetor, servera dem med parmesanost i skivor, bladpersilja, en klick äkta smör och så några svartpepparkorn, salt ur min nypa och så ska jag sända en innerlig varm tanke till den person som lockade mig in i matriket med sitt storsamtal om maten, lusten, tanken, smaken, hungern, sinnena och att allt måste sammansmälta på tallriken.

    Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.