Organisation och kategorier

Organisation - det är ett stort, stort ord, tänker Anne-Marie som ser det lite överallt, här är en organisation av författare, och av fotografier i ett rum om är organisterat efter innehavaren.

Organisation – det är ett stort, stort ord, tänker Anne-Marie som ser det lite överallt, här är en organisation av författare, och av fotografier i ett rum om är organisterat efter innehavaren.

Det är ett ofantligt knepigt ord – ORGANISATION. Själva ordet är det väl egentligen inget problem med. Men vad ordet gör och innebär dessto större. Jag startade om min blogg i föresatsen att skapa organisation över mina inlägg och hur att kategorisera dem. Jag kontaktade min dotter som är en fena på dessa saker. Hon gav mig en sparsam lista över tänkbara kategorier. Detta gjorde hon efter att ha analyserat mina gamla kategorier och söka se samband mellan dessa. Jag böjde mig genast för hennes tankar. Detta på grund av att hon känner sin mor.

Nu ser jag hur jag organiserar mina kategorier lite som … tja… lite hipp som happ. Ska se över dem igen. Strama åt en aning.

 

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Organisation och kategorier

  1. Plura skriver:

    Tja, det här med logik och enkelhet är svårt.

    Att strama upp en organisation att göra det skenbart enkla är en konst i den högre skolan. Att komplisera tillvaron är inte svårt. Att gör det lite hipp som happ är väl allt för vanligt.

    Så man får ständigt ha ett argusöga så att det inte flyger iväg för att det just då tycks vara befogat med ett tillägg….Det är precis så byråkratin fungerar.

  2. Anne-Marie skriver:

    Byråkrati… tänker på dammiga arkivlådor… och anar massor av hemligheter. Anne-Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.