Vi är olika i en skola för alla

Kan man tänka att vi får vara olika i skolan men att vi får en slags likvärdig utbildning. Inte den att vi ska vara lika varandra i skolan och få olika utbildningar. Kanske kan vi tillåta mångfalden i dem vi är och får vara i skolan – men att vi erbjuds något som kan vara gemensamt för oss alla. Kan man tänka så?

Vi behöver vår mångfald och våra berikande olikheter. Men skolämnet geografi kan ta oss till samma ställe, skrivkonsten gör oss kommunikativa, och siffrorna får oss att lägga ihop ett och annat. Och det kan vi göra och lära trots att vi inte är så lika varandra.

Det här inlägget postades i Värdegrunden, Verkligheten, Visionerna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Vi är olika i en skola för alla

  1. Plura skriver:

    Mångfald berikar, enfald begränsar.

    Kul när du visar de här gamla bilderna. Så här sommartid kommer gamla minnen upp till ytan. Speciellt när man traskar i sin uppväxtstad och springer på skolkompisar som man inte sett på år och dar. Det kuliga är att man ser samma person som när vi killar och tjejer bråkade och levde rövare på skolgården. Hur olika vi var men ändå lyckades komma ut som relativt hela vuxna. Likvärdig utbildning men olika ändå.

    Minnes som väckts till liv idag för Plura.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.