Sommarlovet är över… och mycket allvarligt till alla lärare!

Det kan vara bra att veta att alla barn inte har bra sommarlov eller sommarlov med stora vackra innehåll. Det finns barn som hade mått bättre av att skolan inte hade sommarlov. Så då vi talar sommarlov så är det viktigt att vi inte gör det så stort utan mer håller oss till den fantastiska skolstarten, men också där, begriper att en del barn behöver mycket stöd i sin skola. Det stora livet utanför skolan är inte så sagolikt som vi önskar det alla gånger. Det kan vara bra att påminna sig om det innan man tror att resor, god ekonomi, lyckliga föräldrar hör till barns vardag. För så är det inte. Det finns barn som har föräldrar som är allvarligt sjuka, barn som har föräldrar som har dött. Det gäller att komma ihåg att livet inte är vackert för att man är liten. Livet är. Och detta liv kan vi inte skydda oss ifrån. Däremot kan vi skydda barnen i verkligheten, inte från den. Men med respekt för barnet vilja och behov.

Var varsamma! Men glöm inte att under svåra privata perioder i livet är skolan en plats för den ordning som också hjälper barn, dvs, tider och skollunch, samlingar och tillhöranden. Det kan vara viktigt att stärka sig i arbetet genom att förstå att skolan i sig själv har en viss ordnande betydelse. Dvs, om vi vuxna lever upp till ansvaret.

Dela gärna med er av erfarenheter. Tillsammans blir vi en kunskapsbank för lärande och förhållningssätt.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Sommarlovet är över… och mycket allvarligt till alla lärare!

  1. Lotta skriver:

    Så viktigt det du påminner oss om. Det får mig även att tänka på Måndagsposten som en del lärare säger att barnen så GÄRNA vill skriva. Jag är inte så säker på att alla barn vill dela med sig av sina helgupplevelser, särskilt inte i skrift. Bara en tanke…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.