Skolregler – skolans trivselregler

Ta hand om  mig själv

Ta hand om andra

Ta hand om denna plats

Jag tycker inte vi ska göra större regler än att hela skolan kan leva upp till dem. Dessutom kan dessa enkla regler för samvaron i miljön och med varandra med fördel tryckas på en tröja och bäras av varenda en i skolan; mattanterna, vaktmästaren, rektor och alla elever och lärare. Så fort man förflyttar sig är man ansvarig för sig själv, sin kompis och den plats man är på.

Simple as that!

Det här inlägget postades i Klassrummet, Skolorden, Skolrättigheter, Styrdokumenten, Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

5 svar på Skolregler – skolans trivselregler

  1. pia skriver:

    Mycket klokt och sant, jag håller med du!

  2. Just sådär borde reglerna se ut.

  3. Lotta skriver:

    Det här blir mina första regler jag någonsin placerar på en klassrumsvägg. Känns bra!

  4. Hej, hej!

    Ja, dessa tre enkla regler räcker. Både i och utanför skolan. Tre regler som alla människor kan försöka tänka på. Då blir världen ganska okej att leva i.
    Skolor (lärare) är annars väldigt snabba på att göra långa listor med regler, men tänker inte på – så ofta – att med ’regelbrott’ bör det följa någon typ av konsekvens. Alla val vi gör, båda bra och mindre bra, har konsekvenser. Jag tror barn och ungdomar förlorar respekten för sin skolas regler om de aldrig möter konsekvenser. På något sätt tycker jag det är en demokratisk rättighet att möta konsekvenser av de mindre bra val man gör, helst om dessa val drabbar andra negativt.

    Jag skriver av de där tre enkla reglerna till mig själv nu och klistrar upp dem på spegeln i hallen 🙂

    Ha det fint, alla!

    // Yvonne

  5. Anne-Marie Körling skriver:

    Det glädjer mig Yvonne. Det är kanske så att reglerna här är sådana att de kan följa med oss var vi än är. Dessa regler är allmängiltiga. //A-M

Kommentarer är stängda.