Att läsa om i en ny bok…

Idag har jag skrivit in mig i en bok. Jag läser Vygotskij och har bestämt mig för att gå i dialog med honom. Jag har läst Vygotskij i flera år och belamrat böckerna med mina anteckningar. Nu har jag fått ett nytt exemplar av boken Tanken och språket och jag märker att det är en befrielse att läsa utan att se vad jag tidigare noterat och funnit intressant. Jag läser alltså med nya ögon. Mitt gamla läsande är försvunnit. Då ser jag med helt nya ögon. Då jag läst ut den här boken ska jag jämföra mina understrykningar och se min egen utveckling. Ska bli mycket intressant. Jag kommer att finna något. Jag har redan funnit något nytt i det jag läser nu. Så kan det vara.

Det här inlägget postades i Källkritik och undervisning, Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.