Söndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting… behovet av att trotsa

Söndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting… behovet av att trotsa!

… det var en gammal sång vi sjöng i skolan för att lära oss veckodagarna. Jag lärde mig veckodagarna men kunde inte låta bli att göra något på söndagarna. Jag insåg att trots är också en lärande egenskap. Man måste trotsa. Därför är det så bra med trösklar, små staket att klättra över, antaganden som är en aning för kryddade med ”så-är-det” nedslag. Trots och göra annorlunda och nytt behöver något att ta avstamp från.

Söndag gör jag vad jag vill,

vad jag vill, vad jag vill…

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, Värdegrunden, Verkligheten, Visionerna. Bokmärk permalänken.

1 svar på Söndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting… behovet av att trotsa

  1. Plura skriver:

    Trots är väl utvecklingens moder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.