Jante och hakan som sticker utOm man sticker ut hakan – så är det väl inte riktigt meningen att man längtar efter att någon slår på den – det ansvaret vilar väl hos den som känner sig frestad – utan mer att man vill vända och vrida lite på det som vi gör dagligdags, skapa en ny tanke, kreativisera och vitalisera, även om man inte har riktigt rätt i sak och tanke. Jag sticker ut hakan ibland, men skulle önska att någon sa

– snygg haka du har! Väldigt vad den sticker ut! Vad vill du med det du har att säga? Nej, jag tänker inte ta tillfället i akt att slå till den, snarare lyssna till vad du försöker säga.

Jag tycker det är en aning modigt att sticka ut sina hakor. och jag anar att uttrycket hör samman med Jante. Och jag är inte riktigt vän med Jante. Jag tycker Jante är en fjante. Vi har inget riktigt behov av en Jante. Vi har behov av diskussionerna!

Det är bättre att sticka ut hakan än att sticka in hakan under en varm och stor yllesjal!


Det här inlägget postades i Hinder för lärande och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Jante och hakan som sticker ut

  1. Jan Lenander skriver:

    Bra lärare är lite kaxiga!

    Lyssnande också, men lite kaxiga behöver vi vara. Ibland känns det lite som att det finns de som försöker sätta hela lärarkåren på plats. Ifall de skulle lyckas så vore det synd om eleverna.

  2. Mats skriver:

    – Det måste alltid finnas en haka…

    (Eller var det en hake?)

Kommentarer är stängda.