Knepigt budskap – var glad!

Jag reagerade på skyltens text. Jag ska köpa kaffe och sitta på café. Det enda man kan begära av mig är att jag betalar mitt kaffe. Inte kan man begära att jag bara är glad utan vidare, tänk om jag just har ramlat i en vattenpöl med mina alldeles vita kläder, att någon just precis innan jag klev in på cafét sagt något så urbota elakt till mig att glädje och lycka är det sista jag känner.

Kan man begära att någon ska vara glad på ett café? Det känns kravfyllt. Det enda som bör vara kravfyllt är innehållet i min kaffekopp. Den ska vara fylld med kravmärkt kaffe. Jag tänkte föreslå att man textändrar till:

Vi kommer att göra allt för att du får en glad stund här hos oss.

Det här inlägget postades i Hinder för lärande. Bokmärk permalänken.

2 svar på Knepigt budskap – var glad!

  1. Lotta skriver:

    Istället för ”Ta mer plats i klassrummet”: ”Jag ska göra allt för att du ska våga delta och vara mer aktiv i klassrummet”. Med tanke på vad vi kan begära och inte begära av ”vårt” folk, eleverna. Bara en liten fortsättningstanke… /L

  2. Mib skriver:

    Mm om man kommer in i ett cafe och ser en sån skylt när man är på dåligt humör kanske man inte får vara där…. Bäst att gå ut igen!

Kommentarer är stängda.