Tysk, rysk vargavinter?

Jag ställer mig frågande till uttrycken att Sverige fått tysk vinter, då det alldeles nyss var rysk vinter. Jag undrar hur ryssarna talar om den svenska vinter eller hur tyskarna ojjar sig över hur det svenska vädret drar in över landet. Jag kan också tänka mig att ha en agentinsk vinter, en brittisk vinter, en turkisk vinter, en somalisk vinter och kanske en vinter a la Sverige. För i Sverige har bara svenska krusbär. Inget eget väder.

tänkte jag då jag frysande satte mig ned och tittade ut över de vita vidderna! Då dök ordet vargavinter upp. Jag kan också tänka mig andra djurraser som ormvinter, kattvinter, guldfiskvinter, isbjörnsvinter … men det är bara för att jag har så livlig fantasi.

Det här inlägget postades i Verkligheten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.