Hinder för lärande

Ofta fokuserar vi på elevens problem att förstå utan att titta på det hinder vi skapar för eleven  att förstå. Det brukar jag sätta en etikett på – HINDER FÖR LÄRANDE – och härmed gör jag nu ytterligare en kategori i min blogg med denna titel. Jag anser att vi kan titta mer på vilka hinder uppgift, rum, saker, lärare skapar för elevens lärande.
Jag återkommer.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Hinder för lärande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Hinder för lärande

 1. IT-mamman skriver:

  Jag hoppas att det inte blir för många inlägg under denna kategori. Jag hoppas att det inom en snar framtid blir fullt av inlägg bland alla Sveriges lärare under kategorin ”Främjande av lärande” Jag hoppas..

 2. Pingback: Hinder för lärande: tråkiga förebilder « Christermagister

 3. Anne-Marie skriver:

  Japp – nu banar vi en ny slags väg… less of boredom in school… A-M

 4. en mamma skriver:

  Jag vet en hel del om hinder för elevernas lärande då jag har en dotter på högstadiet som skolkar mer än hon är i skolan. Skolan är väldigt pigg på att åtgärda min dotter men att ändra på saker i skolan (här kan jag rabbla upp massor som skulle behöva förändras) det är de extremt ovilliga att göra.

  För en elev som henne finns egentligen bara två alternativ: 1) Bli åtgärdad på skolans villkor och därmed vara misslyckad i andra elevers och lärarnas ögon (exempelvis få sitta och jobba i annan lokal än sin klass och få avvikande arbetsuppgifter då hela klassen i ”normaltillståndet” ska göra samma saker på samma tid) eller 2)Skolka och ”skita i skolan” för att på något sätt fortfarande ge sken av att det är de själva som bestämmer över sitt liv.

  Jag är så förbannad på hur det är så jag tror att jag kommer skriva en bok om våra erfarenheter när hon väl gått ut grundskolan.

 5. Anne-Marie skriver:

  Hej Mamman, jag vet inte vad jag ska råda dig till? Kring vad kan ni för en dialog? undrar jag. Anne-Marie

 6. Pingback: Ambitionen att försöka « Flumpebloggen

 7. Anne-Marie skriver:

  Det finns mycket att titta på då det gäller just hindren. Det kan vara texten som saknar relevans och innehåll…. snart blir det ett nytt inlägg. A_M

Kommentarer är stängda.