Läroplanen, Lgr 11, kan man kalla den för en yrkesplan?

Jo, jag vet att den är politisk, läroplan och kursplaner är det. Jag tar emot den som om den vore opolitisk. Det finns så stora ord om demokrati och elevens rätt att lära i den. Och jag gillar det vi får. Läroplanen kanske kan bli en garant för lärandet och yrkesutbildandet. Men då handlar det om vad vi lärare gör med den! Det handlar om yrket och utmaningarna som följer med att få en ny läroplan att utvecklas i relation till. Kanske vi kan erövra alla kursplanernas vad och varför och bygga på med massor av hur vi gör och genomför den. Kanske att eleverna kan få vara med att göra sjudundrande HUR och erövra VAD med VARFÖR!

Jag tror också det är möjligt att förändra saker och ting, att allt börjar i klassrummet, och där sker också allt som kan bli nytt. För inom ramverket bubblar det av nytänk också. Då måste man utmana ramen och visa fram det man gör, tänker och utvecklar.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Läroplanen, Lgr 11, kan man kalla den för en yrkesplan?

  1. Plura skriver:

    Så rätt tänkt. Detta är väl lite av det som behövs för att rätta till systemfelet i skolan som visas i det omdebatterade Klass 9A. Och glöm inte de goda styrtipsen som finns skollagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.