Lgr 11: Ordet elevnära!

Det elevnära!

I styrdokumenten står det om det elevnära. Jag har alltid funderat på vad det elevnära är. Jag tolkar det som att eleverna kan vara med och begreppa det som är bekant. Elevnära behöver inte betyda att det är enkelt eller ska göras för enkelt utan mer att eleverna har och ges tillgång till det innehåll som undervisningen ger med sina egna erfarenheter och kunskaper. Det är ett vackert ord, det elevnära ordet, men det ska absolut inte tolkas som att vi lärare ska förenkla. Det elevnära kan i undervisning betyda att elevernas verkligheter är grund för undervisningen, kan vändas och vridas på och att språket kring det eleverna har erfarenhet av lyfts och medvetandegörs.


Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag, Skolorden, Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lgr 11: Ordet elevnära!

  1. Pingback: Lgr 11: Begreppet förförståelse och elevnära | Anne-Marie Körling

Kommentarer är stängda.