Vad skrev du i ditt första blogginlägg?

Jag fick frågan – Vad skrev du i ditt första blogginlägg? Frågan är jätterolig, Kan vi inte alla skriva och beskriva vårt första blogginlägg. Mitt löd så här:

Kiwimetoden – det är något jag vill berätta, skriva, förmedla, tänka, utveckla – kring. Det är där jag finner all min undervisarglädje, det är där jag kommer nära varje elev, det är där jag kan anpassa min undervisning och där eleverna kan ta självständiga utmaningar. Jag tänker inte dölja att  jag tycker mycket om den här  undervisningsformen. Den utvecklar mig som lärare, den utvecklar elevens kunskaper och ansvarstagande.

Kiwimetoden handlar om lärandeprocesser, läsförståelse, det vidgade textbegreppet, hur man lär sig, vilka strategier man använder sig av, hur lärandet utvecklas och utmanas. Kiwimetoden berör språkets alla aspekter – det muntliga, det lästa och det skrivna.  Kiwimetoden handlar om att utveckla från att lära sig läsa till att bli en kritisk och reflekterande läsare. Vilket jag anser är skolans absolut viktigaste uppdrag.

Under denna sida kommer jag att tänka Kiwi, utveckla Kiwi, utmana Kiwi och välkomnar dig som är intresserad att fråga, diskutera och föra dina tankegångar kring Kiwimetoden. Den utvecklar oss alla.

Välkomna in!
Anne-Marie

och året var 1997

Då skrev jag till ingen. Jag visste inte ens vad blogg var för något. Jag skrev ut mot ett svart hål och efter år av bloggskrivande vet jag att den svarta himlen har stora glittrande stjärnor och solar. Gensvar finns och kommer. Det är det roligaste jag gjort i mitt liv, min vardag och i min profession. Så ser jag på det idag. Tack ni alla som är här och läser. Tack!

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Mina läsare och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Vad skrev du i ditt första blogginlägg?

 1. pippi skriver:

  Riktigt kul Anne-Marie!
  Men lite konstigt, eller inte? Det skulle kunna varit ett blogg inlägg från idag.
  Trevlig helg!

 2. Bloggblad skriver:

  Mitt första var också rakt ut i luften och handlade nog bara om det. Men mitt senaste handlade om en lektion i onsdags när en liten knatte räckte upp handen just när vi skulle börja sjunga, och undrade när jag skulle gå i pension…

 3. Mats skriver:

  Det är med bävan jag ser tillbaka och inser att jag missat treårsjubileumet. Tack för påminnelsen!
  http://lumaol.wordpress.com/2007/03/13/3/

 4. IT-mamman skriver:

  Hmm, mitt första inlägg verkar vara på vift. Spännande, undrar vart det har vandrat? Kommer ihåg att det var en lycka att börja blogga och att få kommentarer. Kommer ihåg när du började blogga. Det var en ny bekantskap som gav mig massor av tankar och som gav mig vänskap på köpet.
  God morgon på dig!

 5. Pingback: En titt i bloggbackspegeln « metabolism

 6. Carina skriver:

  Jag läser din blogg från och till, men läser alltid tillbaka och suger i mig, betraktar och grunnar på dina tankar. En ny värld har öppnat sig!

Kommentarer är stängda.