Var är eleverna i elevdemokratin?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi talar skola, vi talar skoldemokrati och sann elevdelaktighet och medverkan i skolan. Men om vi ser skolbarnen som objekt så kan inget av denna demokratitanke bli upplevd av eleverna. Jag är ibland rädd att eleverna blir en hoper av ungar som grupperas som utbildningsbara, mindre utbildningsbara och … tja… undantagsutbildningsbara.

Det här inlägget postades i Pedagogik, Pedagogiska miljöer, Skolorden, Skolrättigheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Var är eleverna i elevdemokratin?

  1. Morrica skriver:

    Det är lätt hänt. Men du, di där mindre utbildningsbara – är de inte bara en myt? Egentligen? Jag har då aldrig träffat på någon i verkligheten i alla fall.

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Jag kände en stund av förtvivlan – men tror jag tog i ordentligt. Men jag tror vi ska ha förväntan om gemenskap i lärandet och inte tänka bort elever. A-M

Kommentarer är stängda.