Sommarledig – Nej lärare är alltid på undervisarspaning!

Jag minns alla mina ledigheter, de av andra yrkesgrupper så åtråvärda sommarloven – där jag på semestrarna också fann idéer att ta med mig i klassrummet. Jag tror vi lärare aldrig riktigt slappnar av. Min son sa en gång att jag är som en ekorre som samlar till ett slags höstskafferi – sen undrade han om hans lärare gjorde samma sak där hon var. Jag är ganska säker på att varenda lärare har ett pedagogiskt öga öppet för det som ska bli framtida undervisningar! Helt säker!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sommarledig – Nej lärare är alltid på undervisarspaning!

 1. Det här är så sant, Anne-Marie. Igår pratade jag skola i en timme med en kollega. De böcker jag läser är tonårsfantasy som jag tror kan locka mina elever och Mot bättre vetande – En svensk skolhistoria av Hans Albin Larsson. Och jakten på material för undervisningen – den pågår ständigt. Tycker att det bara delvis är något jag väljer. Tycker att jag inte kan låta bli.

 2. Pippi skriver:

  Ett av mina barnbarn frågade i dag
  – Farmor, varför har du ALLTID ryggsäck med dig då vi går på äventyr?
  Svaret blev,
  -Farmor samlar saker till undervisningen i höst.
  Den 6-årige lille vännen tittade på mig med stora, runda, glada ögon och sa
  – Bra! Hoppas min nya fröken också har ryggsäck.

 3. Malin skriver:

  Jag har hittat böcker på loppis- Evert Taube, Kar De Mumma, Tage Danielsen som jag ämnar ta med mig in i klassrummet. Jag har hittat musik, utställningar och filmer. Jag fyller också på mitt skafferi med dina ord och tankar om skolan och undervisning. Så tackitack för det!

  Malin

 4. Eva-Britt skriver:

  😀 Det är kul att vara lärare och inte kunna låta bli att tänka på det. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.