Kaffet, flygresan och två föreläsare

Plastad kopp Flygresor!

Man sitter där man sitter.

På väg till Malmö sitter jag tyst och stilla tills kaffet kommer. Flygvärdinnorna serverar kaffe och te. Jag dricker kaffe. Mannen intill dricker inte kaffe. Han dricker vatten. Vi kommer i samspråk. Vi talar om allt mellan himmel och jord (vi sitter ju i ett flygplan). Han ska föreläsa. Jag ska föreläsa. Det visar sig att mannen föreläser om kaffe. Jag som älskar kaffe. Det visar sig också att mannen jag sitter bredvid är expert på kaffe. Om detta pratar vi  länge. Jag blir inbjuden till företaget KRAFT för en lektion i kaffe. Jag tog inbjudan och beslöt mig också för att i något av de kommande numren av Svenskläraren intervjua denna person, en välkänd cafeguru, om specifika kaffeord. Så kan det gå!

Jag läser in mig om kaffeexperten:

Hett som helvetet

Svart som djävulen

Rent som en ängel

Sött som kärleken


Så ska ett riktigt kaffe vara enligt kaffegurun Giovanni Masturzo.
Under TEAMs andra dag inträffade årets kanske viktigaste händelse. Giovanni Masturzo, kaffeexpert och utbildningsansvarig för Kraft Foods delade med sig av sina känslor, kunskaper och åsikter gällande kaffe.

Anne-Marie

som nu filar på frågorna, och längtar efter att få smaka kaffet ur den espressomaskin som ger det absolut bästa kaffet!

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.