Akut kollaps i affären

– Men så mycket saker ni har att sälja, småmumlade jag till affärsidkaren. Jag hade inte väntat mig att bli så uppdaterad på säljsituationen:

– Jag har inköpsstopp för det är försäljningsstopp. Ingen köper någonting alls, och turisterna är värst – de köper nästan ingenting för de är turister från Grekland, panka, panka och svenskar handlar inget heller för de är … ja … de väntar på den ekonomiska kollapsen och …

– Oj! sa jag och tittade mig runt i det fullständiga kaos affären befann sig i. Det låg högar med allt möjligt överallt. Och när affärsidkaren försvann bakom en trave blandat med böcker, kartonger, kläder och en spegel hörde jag honom mumla:

– Vi väntar bara på kollapsen. Den kommer nästa vecka! Nästa vecka …

Jag tänkte att jag bara var en nyfiken kund som hukande och duckande kände framtiden lägga sin mycket loppfyllda kappa på mina axlar. Pessimisten hade talat!

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.