Utvärderingarnas innehåll en ingång för morgondagen

Då jag utvärderar tillsammans med eleverna har jag en ingång för det jag kan göra, tänka och utveckla för i morgon. Därför är det så viktigt att utvärdera. Om man som lärare tycker att det är trist med utvärderingar och att det är synd om eleverna som måste göra dem, att man kräver för mycket av eleverna så blir det så för eleverna, det blir för mycket, det är synd om dem. Om man däremot tycker att utvärderingar synliggör något av lärande och av det faktiska som eleverna har deltagit i, om så att det inte riktigt blev som man själv tänkt sig, och tar utvärderingarna på fullt allvar, värderar dem för morgondagen kommer eleverna finna att de har en demokratiskt röst i det pedagogiska sammanhanget.

Det här inlägget postades i Formativ bedömning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.