Min pedagogiska fråga om jag vore rektor

Min pedagogiska FRÅGA och UNDERSÖKNING om jag vore rektor:

Skolan och generositeten. Det finns all anledning att fundera hur, när, genom, vad, vem som omfattas av denna generositet. Skulle jag vara rektor skulle jag be mina lärare och min skolpersonal att under en vecka ge gensvar på hur den egna skolan är och verkar generös. Det är också viktigt att vi tillsammans definierar ordets betydelse, att vi slår upp det i ordböckerna så att vi förstår vidden av ordets betydelse.

Det betyder att jag som rektor lyfter fram ord och meningar ur läroplanens inledande stycken och frågar hur det ser ut i skolpraktiken. Som rektor lyfter jag frågan. Tillsammans lever vi svaren. Hur svaren sedan presenteras – det kan bara mångfalden visa; postitlappar, elevgensvar, utvärderingar, leenden, lärarutbyten …

Det här inlägget postades i Om jag vore rektor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.