Världslärardagen

Åh kollegor över jordklotet! Hurra för dig som undervisar i Angola. Hurra för dig som undervisar elever i Tunisien. Hurra för dig som undervisar i Tanzania. Hurra för dig som undervisar elever i Norge. Hurra för dig som undervisar elever i Mexico. Hurra för dig som undervisar elever i Paris. Hurra för dig som undervisar elever i Grekland. Hurra för dig som undervisar elever i Prag. Hurra för dig som undervisar elever i Farsta Strand. Hurra för dig som undervisar elever i Grönland. Hurra för dig som undervisar elever i New York. Hurra för dig som undervisar elever i Tungelsta. Hurra för dig som undervisar elever i Nya Zeeland. Hurra för dig som undervisar elever i Belgien. Hurra för dig som undervisar elever i Peru.

Hurra för dig som undervisar elever … ja, runt om i hela världen möter lärare elever för att utbilda dem. Sakernas tillstånd kan vara olika men grundtanken densamma, att eleverna ska möta en lärare i skolan. Det är läraren som ansvarar för att barnen möter sina rättigheter och det på ett värdigt sätt.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.