Tårarna! Dikten och läraryrket!

Tårarna föll klockan 13.01 i torsdags. Sedan har de fallit lite hur som helst sedan dess. Jag känner en sådan värme för orden, för dikten, för människan. Låt våra pennor vässas i varje klassrum. Du vet aldrig vem du utbildar.

Du har ingen aning om vem du utbildar: Den insektsintresserade blev nobelpristagare i litteratur. Den drömmande en framtida utforskare i matematik. Du har aldrig någon aning om du är lärare. Du är bara en rik möjlighet till något verkligt möjligt här och nu. Och alla, alla elever är här och nu. Vi kan göra världen så mycket rikare om vi lånar Tranströmers: ”Uppdrag! Att vara där man är!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.