Se till mig som liten är

Se till mig

som liten är

vart jag mig i världen vänder

står min lycka i min omvärlds händer

***

vi är alla ansvariga för barn

”it takes all of us to bring up a child”

Jag måste ändra orden i psalmen och i den goda frasen om byn som ansvarade för barnet. Jag måste ändra orden så att ansvaret kryper innanför mitt skinn, bultar i mitt hjärta, så att meningen med barndom står klar för mig som vuxen, att ett barn får leva längre och berika med sitt liv många och långa år över sin fyraårsdag.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Verkligheten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.