Återvinn skolan!

Det slog mig igår. Vi kanske kan återvinna skolan. Börja prata om den inifrån. Lyfta det tak som trycker ned. Läraryrket kan! Jag är helt övertygad om att lärare kan. Jag är också fast övertygad om att skolan lär elever viktiga saker. Som att lära sig läsa. Skriva. Räkna. Måla. Vi verkar för de demokratiska rättigheterna. Rösträtt, kritiskt tänkande, samarbeta och rätten att få vara den man är. Ja, om vi vill så kan vi vara precis där med eleverna. Det är en återvinnande tanke jag har. Att skolan har ett mycket speciellt värde och ett unikt sådant. Det är som om vi förlorat förståelsen för detta värde. Och det måste vi göra något åt.

Vi kan tänka att varje barn ska få sin bildningsresa. Att vi är lärare för elever. Att skolan utbildning är viktig. Att läraren är en levande resurs som kan le, stötta, finnas och utmana, möta och skapa hopp om framtiden. Skolan kan vara sådan! Om vi lärare vill, kan och vågar!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.