Upprop! Låt oss lyfta lärare som en gång lyfte oss!

Lärare betyder otroligt mycket för elever. Hur mycket och varför kommer vi veta sent i våra lärarliv. Jag tänker att en av nobelpristagarna berättade om en lärare som verkligen hade sett, bekräftat och utmanat.

Och visst har vi lärare vi minns som verkligen visat oss något helt annat, givit oss hopp, kunskap och sett oss på ett alldeles speciellt sätt – sett något av det vi själva inte trodde oss om. Jag föreslår att vi alla börjar berätta om den läraren och våra tankar om det som läraren gjorde för oss. Läraryrket behöver lyftas, läraryrket behöver näring, och den näringen kan och bör växa ur oss lärare. Så låt oss lyfta lärare som en gång i tiden lyfte oss. Vi kan berätta. Låt oss göra det. I varenda blogg (länka gärna hit eller till Skollyftet så historierna samlas).

Du som inte bloggar får väldigt gärna skriva en kommentar här!

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

2 svar på Upprop! Låt oss lyfta lärare som en gång lyfte oss!

  1. Pingback: Skriv hos Anne-Marie « Tysta tankar

  2. Pingback: Lärare som lyfter: sångpedagogen « Sökarens skoltankar

Kommentarer är stängda.