Åh denna ledighet som man inte vill ha

Jag gruvar mig för helgerna. Hur deprimerande är inte det? Jag önskar att jag inte någon semester – jag har ingen aning om vad jag ska göra. Det är som en fyra veckors lång påminnelse om vilken förlorar jag är. Jag har ingenstans att åka och ingen att åka med.” Ur De Imperfekta av Tom Rachman, 2010

Och jag tänker ofta så här. Vi prisar och lovsjunger ledigheten. Det är inte alltid ledigheten är god, enkel, underbar och innehållsrik. Många fasar för helgerna. Många fasar för semestrar och sommarlov. Jag har stor respekt för att det kan vara som citatet.

 

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.