Sorgearbete?

Jag måste säga det här ordet om och om igen. Sorgearbete. Sorg är mer ett tillstånd. Inte ett arbete. Sorg tar kraft. Men kanske man ska låta sorg göra det. Sorg hör samman med att man förlorat någon man tycker otroligt mycket om. Sorgen knackar inte på. Den slår in alla dörrar och slår sig ned i vardagsrummet. Sen är det mesta förändrat. Tiden stannar upp och vill leta sig tillbaka till gårdag efter gårdag. Framtiden känns overklig och varje gång man för framtiden på tal så skriver man ut den man saknar ur systemet. Och det vill man inte. Det kan ta olika lång tid att integrera sorg så att framtiden blir möjlig.

Det här inlägget postades i Sorg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sorgearbete?

  1. Magda skriver:

    Åh. Just de där gårdagarna. Det som sades. Gjordes. Tänktes. Skrattades åt eller gräts över…

  2. Margareta skriver:

    Så bra beskrivet, jag är precis där. I ett tillstånd, av sorg. Att förstå och förhålla sig till det nya. I en saknad över en väldigt kär vän. Det är svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.