Gensvar på föreläsning och Nu ler Vygotskij

Hej Anne-Marie!

Tack för en härlig, inspirerande och givande kväll! Jag försöker praktisera read out-think out. Försöker. Jag gillar det. Det är häftigt. Eleverna aktiveras och texten hamnar i fokus. Rakt in i undervisningen. Jag läser just nu din bok, Nu ler Vygotskij. Jag läser långsamt, funderar och läser om. Jag har kommit till s. 85. Jag gillar det jag läser. Jag vill kunna hålla fokus, lita på att innehållet bär, se till de som lyssnar för att få hela gruppen att sluta an. Jag ställde frågan till min tonårs son, vad han tyckte att lärare skulle göra när elever stör eller är passiva på lektionen. Han svarade mig snabbt: ”låt dem vara och fortsätt undervisningen, så blir de till slut nyfikna. Du behöver inte göra något mer. ” Du beskriver förhållningssättet i din bok. Självklart, enkelt kan tyckas. Men kräver sin medvetenhet och träning att hålla fokus till innehåll och lärande. Jag vill, jag och jag provar  Och jag lär mig. 🙂 Tack för att du generöst delar med dig! Vänligen,

Jag blir så glad, så innerligt glad. Jag ler tillbaka!

Det här inlägget postades i Vygotskij och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.