Högläsningsgenerositet – genom hela skoltiden

Det är genom en vuxen som boken kommer till barnet. Det är genom en vuxen horisonten öppnar sig för vad som finns att berätta. Det är genom en vuxen orden kan bli elevens. Det är genom en vuxen läsare som litteraturen kan bli elevens. Jag deltar på Junibacken och talar högläsning i skolan. Högläsning handlar om att ansvara för språkutveckling och för själva livsinnehållet att vara och bli till. Jag kommer skriva mer om detta.

Jag tycker ordet HÖGLÄSNINGSGENEROSITET kan vara ett ord vi kan koppla till Lgr 11 om skolan som en plats för det generösa och för kursplanerna i svenska.

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Modellerna, Ordförrådet. Bokmärk permalänken.

1 svar på Högläsningsgenerositet – genom hela skoltiden

  1. pippi skriver:

    Tack Anne-Marie, för att du sprider ordets budskap och att du med din glädje gör alla glada. Imorse rusade vår VFU-are in genom dörren, hennes ansikte var rosigt och hon var glad (trots att jag vet att hon redan hunnit ge sina egna barn frukost och fått iväg dem till förskolan) Med andan i halsen sliter hon upp en bok ur sin väska och med det bredaste leendet berättar hon om en helt fantastisk person/lärare som hon träffat på sin lärarutbildning. Denna person/lärare är du. Varmt Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.