Bokläsarförmågeträning – att läsa två böcker i veckan

Jag skrev nyligen att jag behövde öva upp min läsförmåga. Det är min bokläsarläsförmåga jag ska träna upp. Jag har varit en storläsare. Nu är jag mest en nätläsare. Jag har därför vidtagit några åtgärder. Ungefär som om jag bantade några kilo genom att ta bort potatis, eller slutade röka eller började räkna steg på stegmätare. Jag ska helt enkelt utmana mig själv i ett läsprojekt. Två böcker i veckan ska jag läsa. Och jag ska utvärdera innan årets slut.

Förra veckan läste jag:

  • Jonas Gardell; Torka inga tårar utan handskar, 2012
  • Grebe/Träff: Innan du dog, 2012

Denna vecka läser jag:

  • Cervenka; Vad är pengar?, 2012
  • Nina Björk: Lyckliga i alla sina dagar, 2012
  • Persson: Gustavs grabb, 2011

Jag har redan köpt nästa veckas två böcker. Och ja … ni ser rätt. Jag har redan läst ut en av veckans böcker: Vad är pengar? och sätter därför upp den på listan. Jag har påbörjat läsningen av Nina Björks bok. Så ser det ut.

RESULTAT SÅ HÄR LÅNGT

Jag har gått upp en aning på grund av mitt utökade ordförråd – statspapper, nyproducerade pengar, pensionsbranschen, passiv förvaltning (och vad dessa ord betyder när meningar skapas runt dem) och min omättliga fantasi har fått nya problem att tampas med och min syn på världen gör mig en aning tyngre. Jag vill verkligen läsa. Det sista har nog med livskänslan att göra.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

1 svar på Bokläsarförmågeträning – att läsa två böcker i veckan

  1. Vilket intressant projekt. Önskar att jag hade tiden att läsa för läslustens skull, men just nu badar jag i studentlitteratur. Fast i och för sig är det rätt bra läsning det också!

    Nästa sommar blir får jag min lärarexamen. Din blogg är en stor inspirationskälla! Jag kikar ofta in här, klickar runt, nickar instämmande och ler för mig själv. Alla pedagoger borde ha samma inställning och motivation som du har.

    Tack för allt det du ger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.