Kontexten – den är så viktig, så viktig

I det engelska nöjesprogrammet sitter sex personer i en slags panel. Programledaren visar fram olika fotografier och personerna ska fritt fabulera kring dessa, hitta sammankopplingar. Den inbjudna publiken skrattar och apploderar. Jag förstår nästan ingenting. Jag har inte den historia som krävs för att hänga med. Jag har inte den kopplingen till det som sagts, visats eller uttalats i press under den gångna veckan. Jag skrattar inte. Och jag känner att jag är utanför. Humorn är dagsaktuell och kräver en hel del onödigt vetande om nutidshistoria, skvaller och tabloider och orden är inte heller några jag är bekanta med.

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.