Allvarliga ord om medicin och om kartböcker

– Var rädd om dina inre organ, sa läkaren och tittade på mig allvarligt.

Jag fick inga märkvärdiga mediciner. Vanliga och erfarna mediciner. Läkarorden brann sig fast i mig. Läkaren är sin diciplins text. Denna allvarliga muntlighet och följeslagarord gör mig plötsligt medveten om att jag inget vet och att läkaren gör det.

Denna tyngd av allvar önskar jag mig ibland i skolan. Jo, det är av vikt att kunna orientera sig i livet. Var rädd om din förmåga att läsa kartbok och odla nyfiket kunskaperna om den.

Det här inlägget postades i Ansvaret. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.