Om att duscha i idrotten

Jag skrev ett långt inlägg om att duscha i idrotten. Här kom ett svar:

Min 8-åring vägrar duscha sedan en termin tillbaka. Vi har försökt ”allt” – hot, mutor, egen dusch, men ingenting hjälper. Igår fick vi ett meddelande från idrottsläraren att vår son inte får vara med på gympan om han inte börjar duscha. Det här blogginlägget kom verkligen som en skänk från ovan! Tack!!!

Hur kan vi tänka? Hur kan vi hjälpa och stötta våra elever? Det finns alltid skäl till att man inte vill saker och ting. Varje elev har rätt att uttrycka sin vilja och mening. Hur kan vi ta emot elevernas synpunkter? Handla efter dem? Förstå dem? Möta upp? Förstå? Leva oss in i? Mentalisera? Närvara? Lyssna?

Det här inlägget postades i Ansvaret. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.