Om fotboll, Pélé och den inre höjden litteraturen kan ge!

P1180757

Idag samtalade jag med två elever. De berättade om ditten och datten. Och om sitt fotbollsintresse.

Jag hade flera texter i min väska, tog fram en av dem, och högläste för dem. De lutade sig intill mig. Närmare. Jag läste om Pélé och hur åskådarna kunde se honom ta en fotboll i luften. Han liksom klättrade på en stege av luft. Eleverna tystnade och tänkte. De såg lyckligt på mig. Jag såg lyckligt på dem. En inre stege hade skapats. Den bild som gjordes möjlig i deras inre. Det kreativa att få ord och skapa mening kring dem. Det vill jag skriva om. Den inre höjden litteratur kan ge!

Återstoden av dagen log vi mot varandra då vi möttes. Ögon som glittrade och log. Vi hade ett textmöte ihop. Det förde oss samman.

Det här inlägget postades i Högläsning, Värdegrunden, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.