Eleven skriver om Anne Frank

Vi arbetar om Anne- Franks dagbok och igår i Aftonbladet skrev dem om Miep Gies som gömde Anne-Frank så A-M kopierade anslaget till oss så att alla kunnde läsa det i klassen,och när jag läste hittade jag en jätte fin mening som jag tänkeer bäretta för er jo så här stod det:

-Jag vill inte att unga människor ska växa upp och tro att man måstevara en hjälte för att göra sina skyldigheter som människa.Jag är rädd att ingen då skulle hjälpa andra,för vem är igentligen en hjälte?Jag var bara vanlig hemmafru och sekreterare,har Miep Gies sagt.

Dom meningarna just dom meningarna börjar man gråta för den rör hjärtat och är så klok och o sjävisk dom meningarna är värdefulla men tyvär kan man inte säga det till Miep Gies efter som hon avled igår.
Men dom här menigarna finns kvar enda tills jorden går under hoppas jag, det här kommer jag nog alltid komma ihåg!
Hoppas ni gör det oxå önskar BigM!! =)

Läs också detta blogginlägg! Om undervisningen kring Anne Franks dagbok!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Eleven skriver om Anne Frank

  1. Plura skriver:

    Stora ord – låt oss inte glömma att medmännsklighet är att tumma lite på den egna bekvämligheten och rädslan.

    Tyvärr har vi allt för många medlöpare som inte har civilkurrage att trottsa och hjälpa de som är utsatta. Jo, förresten, om det är något för min egen berömmelse skull, givietvis. En lumpen inställning.

    Jag hoppas att du lyckas förmedla budskapet till kommande vardagshjältar: allt du vill att människor ska gör dig ska du göra dem.

    Några funderingar i rimfrostens tidevarv av Plura.

  2. Pingback: Arbete med Anne Franks Dagbok « Anne-Marie Körling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.