Den sköra hinnan

Ludvig Igra skrev om den sköra hinnan. Och den bär jag med mig. Den sköra hinnan mellan kärlek och hat. Den sköra hinnan mellan du och jag. Den sköra hinnan mellan förstånd och galenskap. Den sköra hinnan mellan vi och dom. Den sköra hinnan mellan närhet och avstånd. Den sköra hinnan mellan då och nu. Den sköra hinnan av verklighet och fantasi. Den sköra hinnan mellan bedömning och försjutning. Den sköra hinnan mellan det faktiska och det upplevda. Den sköra hinnan mellan allt eller inget. Den sköra hinnan mellan att vara och inte vara. Den sköra hinnan av att uppleva sig sedd och inte sedd. Den sköra hinnan … mellan hat och kärlek. Och vad den sköra hinnan betyder för var och en av oss. Hinnan mellan vad vi vill vara och vad vi faktiskt är.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.