Läsarens glömda lappar – något om kvitton och biljetter

BöckerJag köpte en liten bok på en loppis. Gillade titeln på boken. Och illustrationen. Då jag började bläddra i den föll tre biljetter ut på golvet. Och vips är jag tillbaka i min barndom. Jag minns biljetterna som man köpte för att resa med tunnelbanan. De såg ut så här då jag var barn. De fick också riktiga hål á la konduktörerna på SJ. En gång reste jag fel och åt upp en biljett i rena rama rädslan att komma bort. Då jag ätit upp biljetten blev jag rädd för konduktörerna som inte skulle förstå varför jag inte hade en biljett. Jag hoppades att de skulle se att jag var jätteliten och jätterädd. Jag var fem år.

Gamla böcker har ofta något innehåll som någon läsare lagt in i dem och som har fått stanna kvar där. De där spåren av läsaren tycker jag så mycket om.

Böckernas innehåll

Det här inlägget postades i Boken i undervisningen, Litteratur och läsning, Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.