Att skriva en bok betyder att läsa massor av böcker

Boktrave

Hela sommaren har jag skrivit. Men oj så jag har läst. Idag har jag denna hög på mitt bord och jag har valt ut några meningar ur varje bok. För att dela med mig till er.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Tove Jansson: Sent i november, 1971 och ur den ger jag er meningen: ”Han var tydligen mycket liten och blev ännu mindre då han var rädd., s. 47 
 • Gaare/Sjaastad: Världens bästa påhitt, nya filosofiska vandringar i Astrid Lindgrens värld, 2004 och meningen jag lyfter fram är ”Den trösterika tanken är att ingen kan spärra in själva tanken.”, s. 92
 • Astrid Lindgren, Ronja Rövardotter, 1981 ur vilken jag högläser ”Hon hade hört nog nu, nog med lymmelprat och fräckheter. s. 35
 • Bruno K. Öijer: Samlade dikter, 2012 där jag ryser då jag läser ”Att jag kan blåsa ut ljusen på ett fotografi”, s. 192
 • Hären/Hellsing/Brodin: Våra visor, 1960 där jag trallar loss med ”Jag fick låna papper, penna, bläck och ljus. S. 155
 • Michael Ende: Momo, eller kampen om tiden, 1984 där jag måste högläsa meningen ”Hon lyssnade så bra att obeslutsamma människor eller folk som inte visste någon levandes råd plötsligt visste precis vad de ville och hur de skulle göra.” s.22
 • Solja Krapu: Jag behöver busschauffören, 2002 och meningen som följer tycker jag om ”Jag är väl naivt optimistisk men jag har lärt mig att ta varje dag med en nypa socker” s.39
 • Janusz Korczak; Ensam med gud, 2004 där den gamle mannens bön kan ge den här meningen ”Men det är så fint att se på grönskan och solen; allt runt omkring är så fullkomligt, så viktigt och vist. s. 52
 • Harry Martinsson; Dikter, där jag väljer en liten dikt-trudilutt som låter sisåhär ”i klacklunta lej i klacklunta lej” s. 18
 • Thomas Tidholm; Blandade dikter 1964-2004, 2004, där nyfikenheten genast väcks genom orden ”Ibland får jag syn på någonting”. s. 131
 • Astrid Lindgren: Karlsson på taket flyger igen, 1962 där den lilla meningen ”Karlsson flyger vart han vill” liksom ramar in den Karlsson på taket är. s. 43
 • Astrid Lindgren; Än lever Emil i Lönneberga, 1963 där lekuppmaningen finns i miljön ”Man får lust att leka kurragömma så fort man kommer dit.” s. 63
 • Astrid Lindgren; Emil i Lönnerberga, 1963 där jag väljer den trotsiga meningen ”Men det skulle man bra inte inbilla sig”. s. 5
 • Astrid Lindgren, Pippi Långstrump, 1983 där jag nyupptäckte hela berättelsen och skrattade så jag kiknade då jag läste den. Jag sänder en tacksamhetens skratt till minnet av Astrid Lindgren och väljer meningen: ”Det är strängt förbjudet att läsa läxor i Argentina” s. 47.

Imorgon en ny trave! 

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.