Skolstartssaker

Körling fotograferar 2013

Jag passerar skyltfönster i Edinburgh. Det är skolstartstider också här. Skyltfönstren är fyllda av saker att köpa. Pennskrin, pärmar, pennar, sudd, skrivbord och skrivbordslampor. I varuhusen trängs skolkläderna, de bestämda, skoluniformerna i olika storlekar gör varuhusets hörn jämngrått eller jämnblått.

I allt som visas syns inte en enda bok. Inte heller någon dator. Det är en slags nostalgisk skolstart som gestaltas, den där flitens lampa lyser därhemma vid den egna skrivplatsen, med block, pennor och pärmar. Det säljer nog bra.

Det här inlägget postades i Verkligheten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.