Kanelbullen är bullen med kanel i.

Körlings kaffekopp 2013

Bara ordet – kanelbulle!

Den där bullen som funnits sedan min barndom. Den där man åt genom att bryta av en bit i början och så äta sig in mot mitten där den största klicken kanel, smör och socker fanns.

Mina bullar gör jag med kärlek. Mjöl, socker, mjölk blandar jag som jag själv vill. Jag känner av allt med händerna, degen ska vara ganska saftig. Jästen ska lösas i kallt spad och jäsa länge. Många jäsbubblor i bullarna. Osså kanelen, smöret och sockret. Mycket i mitten.

Kanelbullen är bullen med kanel i.

 

 

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.