Ett gensvar på mina lästexter för undervisning

Hej Anne-Marie!

Vad roligt vi hade med texterna! Vi har inte hunnit läsa allihopa, för jag ville inte hasta igenom dem. Jag visade texten med projektor och först läste vi inledningen, (Snart kommer det en berättelse…) och alla fick förutspå vad texten skulle handla om. Sedan lekte vi med ordet, skapade nya ord, meningar eller bara diskuterade vad ordet kan ha för olika ändelser. Sedan läste jag texten samtidigt som de såg texten. Därefter läste vi den tillsammans. Sedan fick de elever som ville, dela sina textkopplingar med oss andra. Vi stannade upp vi olika ord (nu vet vi vad orden späd och ”mört kött” betyder) och vi pratade om ords betydelse och hur man kan leta i texten efter ledtrådar till betydelsen.  Jag tänker sedan skicka hem texterna som en slags ”bekräftande läxa”, men jag väntar tills vi har läst igenom alla!

Det här inlägget postades i Läxor, Lektioner och lektionsförslag, Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.