Hur skapar man en titel?

Hur skapar man en titel till en bok man själv skrivit?

Titeln ska inte bara beskriva något utan också locka någon. Titeln ska berätta om innehållet men samtidigt inte säga för mycket. Jag är i sökstadiet. Kastar upp alla titlar på bordet, prövar dem och uttalar dem. Jag har hittat en jag tycker om. Men säkert är det blir den titeln. Det är många ”kill-your-darlings” i skrivprocessen.

Jag gav undervisningar om det här. Jag läste texter som eleverna skulle identifiera och sätta titel till. Helt enkelt var det inte, men mycket kreativt och lekfullt.

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.