Lärarrösterna! Det utvidgade kollegiets flerstämmighet!

Körling fotograferar 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Det går att ana en förändrad attityd till lärare och till läraryrket. Det måste betyda att lärare syns mer, går i diskussion med artiklar som skrivs om skolan, berättar om undervisning och synliggör lärarprofessionen, sa jag.

Det var efter att jag läst en liten artikel i någon dagstidning som tanken slog mig, lärare har fått stämma in i berättelsen om skolan. Det är inte längre en diskussion om skolan som kan föras utanför skolan utan också genom skolan, genom läraryrket. Jag tänker flerstämmighet, jag tänker lärarkår, jag tänker det utvidgade kollegiet. Ja, jag tänker att nätet och lärares drivkraft att beskriva sitt arbete. Lärarkåren är stor. Rösterna som berättar om skolan många. Fler och fler blir vi som berättar om den inifrån verksamheterna.

Det kunde jag inte ana den gång då jag per telefon ringde runt för att undersöka något som jag ville veta eller delta i som lärare. Nu kan jag det. Vi kan det. Det utvidgade kollegiet gör det möjligt.

Heja på oss kollegor!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lärarrösterna! Det utvidgade kollegiets flerstämmighet!

  1. Pingback: Det utvidgade kollegietSer du mig? | Ser du mig?

Kommentarer är stängda.